maanantai 3. syyskuuta 2012

Syyssatoa ja kivoja kirpparilöytöjä

Kävimme koiraa ulkoiluttamassa metsässä. Tarkoitus oli samalla poimia mustikoita ja tutkailla sieniä. Mustikoita oli aika vähän enää, mutta puolukat olivat kypsyneet poimittaviksi. Tekaisin pirtsakan raikkaan ilta- ja aamupalan uusista puolukoista eli puuron, laitoin osan mannaryynejä ja hiukkasen ruisjauhoa, haudutin, jäähdytin ja vatkasin kauan. Hyvää tuli. Kanttarelleja löytyi samalla siten, että saamme kolmet kastikkeet saaliistamme. Kanttarellisoosin kanssa maistuu potut.
Lauantaina oli kerran vuodessa järjestettävä latokirppis, jota varten olin laittanut kännykkääni muistutuksen etten vaan missaa hyvää tapahtumaa. Pyysin äitini ja siskoni mukaan tekemään löytöjä.
Myyjäisissä oli tunnelmaa. Lato oli nostalginen, Olavi Virran musiikki soi taustalla, kansaa oli sankoin joukoin liikkeellä, myytävänä oli siistiä, tyylikästä ja edullista tavaraa. Löysin söpön korin mallisen lasiastian ja pakko myös oli ostaa samanhenkinen jääpalakannu. Yhteensä 7 euroa.
Ostin myös komeat yöpöydän lamput ja siskoni löysi mm. hienot nahkaiset mustat keinuvat kotiteatterinojatuolit jalkaraheineen. Kahdellakympillä. Äiti valitti, ettei hänen tielleen osunut lainkaan löytöjä. No toisella kerralla käy sitten paremmin.

1 kommentti:

Irene kirjoitti...

Puolukkapuuro näyttää herkulliselta!
Onnistunut kirppisreissu tuo hyvän mielen!