torstai 15. joulukuuta 2011

Keskiviikkona joulun tunnelmaa tavoittelemassa


Keskiviikkona vietimme kahdenkeskeistä laatuaikaa. Ensin olimme tuomiokirkossa kuuntelemassa juhlavaa jouluisen musiikin konserttia ja sen jälkeen hemmottelimme itseämme syömällä hienossa ravintolassa.

Jylhä urkujen pauhu ja kaunis ajoittain lintujen viserrystä muistuttava huilumusiikki sai aikaan juhlamielen. Arkkipiispa emeritus Jukka Paarma piti puheen, Luukkaan evankeliumi luettiin, ehdottomasti joulukonserttiin kuuluvat 'Sylvian joululaulu' ja 'Oi jouluyö' esitettiin ja yhteislauluna laulettiin 'Maa on niin kaunis' ja 'Enkeli taivaan'.

Aina tuomiokirkon ikiaikaisia korkeita holveja ja pylväitä hämmästellessäni ajatukseni askaroivat Mikael Karvajalan ja Mikael Agricolan maailmassa, mitä kaikkea silloin tapahtui, miten ihmiset silloin elelivät ja asustelivat, työskentelivät, ruokailivat, pukeutuivat. Olen kiitollinen, että olen syntynyt tällä ajalla, niin karua pienen ihmisen elämä keskiajalla oli.

Konsertin jälkeen menimme Ravintola Pinellaan syömään. Tilasimme marmoroidut härän pihvit punaviinikastikkeella ja vihanneslisukkeilla. Tarjoilija toi pöytäämme leipäkorin, jossa oli erilaisia leipäpaloja, joita oli pakko maistella. Vatsa täyttyi jo niiden popsimisesta, mutta hitaasti nautiskellen murea pihvi tuli syödyksi.

Liikkeellä oli paljon ruokailijaryhmiä, silti palvelu pelasi kivasti ja iloiset tarjoilijat purjehtivat pöydän viereen annosten kanssa hämmästyttävän vähäisen odottelun jälkeen. Ikivanha Pinella ravintola on vajaa vuosi sitten aloittanut toimintansa remontoituna ja uudistuneena. Se on oikein viihtyisä, tyylikäs ja kaunis.

Oli luxus-ilta! Kotiin päästyä uni tuli hyvin ja lepo oli rauhaisaa.
Olimme saaneet alkukesästä lahjakortin Pinellaan, joten se tuli nyt käytettyä. Kiitos Tupu&Keijo, Lempi&Eino ja Hanna!

2 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Kyllä teillä olikin ihanan tunnelmainen ilta. Nuo joulukonsertit kirkossa virittävät niin mukavasti jouluntunnelmaan.
Pinella tuo itselleni mieleen nuoruuden muistoja. Mieheni oli armeijassa Turussa ja matkustin Helsingistä hänen luokseen iltalomille. Vietimme tuon ihanan illan Pinellassa noin 35 vuotta sitten.

mallamarja kirjoitti...

Hei! Komea kirkko ja mahtava urkujen pauhu on niin juhlallista, melkein taivaallista! t. mallamarja