torstai 8. maaliskuuta 2012

Hello, hello, hello!

Saimme nähdä ihmeitä maailman viime viikolla, kun vietimme talvilomaa Lontoossa. Ihanin oli Trafalgar Square. Kun ensimmäisen kerran sinne suuntasimme, oli lämmin ja autereinen päivä. Koululais- ja turistiryhmiä oleili ja istuskeli suihkulähteillä ja patsaiden äärellä aurinkoa palvoen. Laajaa aukiota ympäröi kauniit rakennukset hallitsevimpana National Gallery, jonne voi mennä tuntikausiksi ihailemaan huipputaidetta. Tuhansista vierailijoista huolimatta galleriassa on väljää ja teosten lähelle pääsee jonottamatta. Eikä pääsymaksua ole.
White Hallia sivuuttaessa näkee kauniita rakennuksia ja puistoja. Toppavaatteet ja lämpimät jalkineet olivat liikaa, paikalliset hölkkäilivät Buckinghamin lähistöllä shortseissa ja julkeimmat olivat ilman paitaa.*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Palatsin ympärillä parveli turisteja kameroineen. Taidan olla aukioiden fanittaja, koska palatsin edusta aukioinen ja patsaineen sekä näkymä Mallille näytti hienolta.
Palatsia vartioivat pörröhattuiset Bobbyt, se on aidattu ja portit visusti kiinni. Portissa on komeat lukot, miten iso mahtaa tähän lukkoon sopiva avain olla!
alt=""id="BLOGGER_PHOTO_ID_5717581196104672770" />Lontoo on kiihkeärytminen kaupunki, siellä liikkuvan on hyvä olla vikkeläkinttuinen ja hyväkuntoinen, kulkeminen on kiipeämistä portaita ylös, alas, hyppimistä undergroundiin ja asemalaiturille, äänimaailma täynnä kilinää, kolinaa, kuulutuksia.
Teimme parhaamme ehtiäksemme nähdä kaikki Lontoon must-kohteet, mutta epäonnistuimme. Viikko on aivan liian lyhyt aika edes pintaraapaisuun. House of Parlament, Big Ben, London Eye tulivat katsastettua.
Jännittävä Soho ja eksoottinen Chinatown piti käydä katsastamassa. Ehdimme Thamesin 'toiselle puolelle' sen verran, että kävimme London Eyessä pyörähdyksen. Eyessa kannattaa pyörähtää, sen verran upeat näkymät sieltä on!
Meillä oli mukava kortteeri ja loistava isäntäväki, nimittäin tomera kummityttömme Sini ja hänen kiltisti myhäilevä miehensä Matias, lisää kodikkuutta loivat heidän kolme kissaansa Jetro, Pöhinä ja Laku. Yhtenä iltana kävimme aidossa italialaispaikassa pizzalla, yhtenä pelasimme lautapelejä, muuten yritimme olla sekottamatta heidän arkeaan. Olemme iloisia että toimennuimme käymään vierailulla heillä ja olemme onnellisia heidän puolestaan, kun heidän olonsa ja elonsa on siellä oikein mallillansa. Olemme kiitollisia kun he majoittivat meidät.

4 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Kateelliseksi tekee tuollainen paikka, jossa pääsee kulkemaan jalkoja kastamatta ja pelkäämättä, että liukastuu jalkakäytävällä. Oliko hintataso muuten korkea? Muutama vuosi sittenhän Lontooseen pääsi todella edullisesti, mutta kaikki ruokailut, kulkeminen, shoppailut oli todella kallista.

mallamarja kirjoitti...

Hei! Eestakaiset lennot kahdelle alle 450 e. Syömiset ei tulleet kalliiksi, söimme english breakfast -tyyppistä, ei ravintoloissa. Liikkumiseen latasimme 40 euron verran/hlö rahaa Oysteriin, jolla pääsee metrolla ja bussilla kulkemaan '3.zonen' alueelle asti. Keskustan vyöhykkeelle lataus on tietysti varmaan puolet siitä. Metrolla on kätevä kulkea ja melkein ihan välttämätöntä. HennesMauriz -tasoiset rytkyt on melkeistpä halvempia kuin täällä, samoin kaikkinainen muu krääsä. Harrods on ihan oma maailmansa joka tavalla. NATIONAL GALLERY, BRITISH MUSEUM + SEN KALTAISET ILMAISIA! Siis viikkokausiksi ilmaistakin nähtävää. Jos haluaa olla järjetön, löytyy paljon kohteita, johon voi tuhlata. Meillä oli ilmainen kortteeri. Hotellit ovat kuulemma siellä kalliita ja surkeita, mutta halvempia taitavat olla kuin Suomessa. Kannattaa mennä, niin cool paikka on!

Irene kirjoitti...

Ihastuttava viikko teillä on ollut - hienoa!
Itse olen joskus kerran piipahtanut viikonloppuna Lontoossa. Paljon en ehtinyt näkemään, mutta erittäin mielenkiintoinen turistikohde.

anja kirjoitti...

Vauhdikas Lontoon viikko! Postauksesi toi mieleen omia kokemuksiani tuosta sykkivästä kaupungista. Mieli tekee nähdä ja kokea Lontoo taas kerran uudelleen. Kiva postaus, kiitos.