tiistai 24. maaliskuuta 2009

KYLPYHUONEREMONTTI, TYÖSSÄ OPPIMINEN, KOIRAN TRIMMAUS, LUMEN TULO

Kuvittelin saunan lattian ja kylpyhuoneen kaakeloinnin kestävän kaksi viikkoa. Remontti alkoi lupaavasti hiihtolomaviikolla (viikko 8). Laatoituksen ja saumauksen jälkeen ajattelin, että ollaan voiton puolella. Ehkä asia niin onkin, mutta laattojen saumauksen jälkeen vauhti on hidastunut huomattavasti. Projekti on edennyt vain pienin nykäyksin silloin tällöin.

Remontti on edistynyt siihen vaiheeseen, että voidaan suihkutella, mutta ei saunoa. Saunan ovi puuttuu, joten löylyjen ottaminen ei onnistu. Luonnollisesti myös ovien listat puuttuvat vielä, lisäksi pesutiloissa vallitsee epäjärjestys. Kohtasimme lannistavan takaiskun asentaessamme viikko sitten uutta lasiovea ja oven karmeja. Simsalabim: kova räsähdys ja olimme taikoneet lasioven miljoonaksi kappaleeksi. Uusi lasiovi odottaa asentamista, toivottavasti tämä onnistuu vähemmällä tunaroinnilla.

Aloitin työssä oppimisjakson kaksi viikkoa sitten. Työpaikkani on dementiakoti. Hoitomuoto on dementoituneiden ympärivuorokautisesti tuettu palveluasuminen. Asukkaat ovat herttaisia, vähään tyytyväisiä ja pienistä asioista kiitollisia. Jotkut pyytävät anteeksi sitä, että ovat ohjattavana ja hoivattavana ja aiheuttavat hoitajille vaivaa. Kiittelevät, että kyllä kelpaa, kun hoitajat ovat niin iloisia ja hyväntuulisia. Voi heitä! Tämä työjakso kestää yhteensä seitsemän viikkoa, sen jälkeen muutamaksi viikoksi kouluun taas ennen kesäloman alkua.

Minulla ei tänäkään vuonna ole kunnon kesälomaa, vaan menen toimistoon vakituiseen työhöni, josta olen opintovapaalla. Heinäkuun lopussa aion kuitenkin pitää neljä päivää lomaa ja pistäydymme Vilnassa. Sitä ajatellessani alkaa perhosia lennellä vatsassani.

Yhden tärkeän työn tein sunnuntaina. Trimmasin Bellen turkin. Taas tunnen olevani kätevä emäntä, mielestäni trimmaus onnistui mukavasti ja Bellestä tuli oikein tyylikäs. Kaiken lisäksi ohuempi ja lyhyempi karvoitus on Bellen kannalta terveellinen, kaikkien kannalta siisti ja käytännöllinen. Vaikka viimeisen vuorokauden ajan on tullutkin uutta puhdasta kaunista lunta, kohta koittaa kuraiset ja pölyiset kevätkelit.

Ei kommentteja: