sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Raaseporissa Billnäsin ruukissa ja Tammisaaressa


Nämä kuvat ovat jo viikon vanhoja.

Ystäväni Ritvan miehellä oli vapaaliput Billnäsin puutarhatapahtumaan. Käytimme liput naisväen kesken, kun miehemme olivat työn takia estyneitä lähtemään reissuun.

Palattuamme miekkosemme antoivat ymmärtää, etteivät olleet edes kovin pahoillaan vaikka olivat sillä aikaa työn raskaan raadannassa, kun me likat humputtelimme ja kävimme ravintolassa syömässä ja kahvilassa herkuttelemassa ja tietenkin vähän ostelimme jotain pientä.
Ensin kävimme Billnäsin ruukin puutarhapäivillä hakemassa ideoita pihaan. Yhtä ja toista sälää siellä oli myytävänä. Sain kuitenkin oltua ostamatta.

Perennoja ostan ihan himona. Pionien koti -osastolta ostin kolme valkoisen pionin tainta. Valkoisia pioneja pihallamme ei ole vielä ollut yhtään. Nyt on, istutin ne heti vierekkäin kukkapenkkiin muiden pionien joukkoon.

Billnäsin jälkeen ajoimme Tammisaareen mittailemaan kaupungin katuja. Kävimme kauniissa kirkossa ja tunnelmallisessa kahvilassa vanhan kaupungin saunakadulla. Kahvila toimii kesäisin ja joulun aikaan.
Kahvilaa isännöi taiteellinen ja ahkera perhe. Leivonnaiset ynnä myynnissä olevat hillot ja muut suuhunpantavat ovat talon naisväen tekemiä, sinappi isännän tekemää. Raaka-aineet on korjattu kolmen polven kesken talon tai naapurien puutarhasta. Kaunis kahvilan myyjä oli maalannut akvarelleja ja hänellä on musikaalinen sisar ja isä, molempien levyjä oli myynnissä, eikä siinä läheskään kaikki, vielä oli äidin tekemiä tekstiilitöitä.

Eikä siinäkään vielä kaikki, kannattaa mennä itse katsomaan!

Raaseporissa on kaunis luonto ja paljon kauniita vanhoja rakennuksia. Tammisaari vaikuttaa kivalta kesäkaupungilta ja varmaan joulun aikaankin siellä on tunnelmallista.

Ei kommentteja: