maanantai 23. toukokuuta 2011

Eesti on my mind

Neljä vuotta sitten olimme kuuden Persoonan kokoonpanolla Tallinnan matkalla ja siitä lähtien olemme silloin tällöin haikailleet, että pitäisi tehdä reissu uudestaan, kun meillä kaikilla oli niin mukavaa.

Talvella pistimme tuulemaan ja varasimme matkan ja vihdoinkin lähtöpäivä koitti! Köröttelimme Helsinkiin, parkkeerasimme autot satamaan ja astelimme Tallinnan laivaan.
Ilma oli suloisen lämmin ja aurinkoinen lahden molemmilla puolilla. Yövyimme kivenheiton päässä raatihuoneelta jugend-hotellissa, entisessä pankissa. Hotelli oli upea, en osaa sanoin kuvata.

(http://www.barons.ee/fin on osoite, josta voi katsella hotellin sivuja. En muista miten asetetaan linkki - pojan asustellessa omillaan ei ole tähän hätään neuvonantajaa...)

Nukuimme lähellä tallelokeroita ja kassaholvia. Erikoista oli, että hintaan sisältyi maistuva puffet illallinen, vaikkei meillä hirmuinen nälkä ollutkaan, koska olimme iltapäivällä syöneet ravintolassa.


Illallisen jälkeen suuntasimme kävelemään kaupungille poiketaksemme afrikkalaistyyppiseen ravintolaan istumaan 'jälkiruualle'. Tila oli eksoottinen ja jotenkin luolamainen. Katon maalaus vaikutti siltä kuin yllemme olisi pingotettu iso afrikkalaisin kuosein kuvioitu kangas.

Sunnuntain ihanan aamupalan jälkeen lähdimme taas kulkemaan kaupungille. Meistä kukaan ei ollut aikaisemmin kulkenut polkua, joka mutkittelee korkealla kaupungin muurin ulkopuolella ja johtaa Toompealle. Toompealla olemme aiemmminkin ihailleet maisemia, mutta olemme menneet sinne kadun puolelta.
Olimme hiukan henkisesti valmistelleet tutustumismatkaa Koplin seudulle, mutta päädyimme viettämään ajan vanhassa kaupungissa, koska kiireinen aikataulu olisi saattanut viedä osan leppoisasta tunnelmasta, joka reissussamme vallitsi.

Uskomatonta, että kaikki voi osua nappiin.
Viikonlopun aikana vatsalihakset vahvistuivat ja rypyt lisääntyivät nauramisesta, kiitos siitä matkakumppaneille!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos blogin linkistä... Et olisi voinut upeammin kuvata matkalle tunnelmia! Sinussa taitaa tosissaan olla kirjailijan vikaa! Täällä on usein tällä viikolla käynyt mielessä rentouttava viikonloppumme... Paljon terkkuja meiltä molemmilta ja nyt sitten laitetaan mietintämyssyyn seuraavan reissun ajankohta! Terveisin Tiina & Henrik (Taisto)

Sirpa kirjoitti...

Sitä tuppaa aina unohtamaan, että ulkomaat on näin lähellä. Pikkasen tuli matkakuumetta. Eesti, Eesti, Eesti, kaipaan sinne p-leesti..

Jaana kirjoitti...

Teillä näytti natsanneet nuo kelitkin.

mallamarja kirjoitti...

Hei!
Tallinna on kyllä ihana ja kaunis paikka. Oikeasti vanha. Ja jännittävä, aina vaan löytyy kaikkea ennen näkemätöntä.

Irmastiina kirjoitti...

Me käymme myös aina välillä Tallinassa ja joskus kauempaakin Virossa.
Tallinaa on tosiaankin ihan vanha kaupunki.

MaMMeli kirjoitti...

Niin tutun näköistä...samoissa paikoissa oltiin äitienpäivänä ja ihanat leivokset maistuivat myös meille:)