sunnuntai 28. elokuuta 2011

Suuret purjelaivat ja Viikinkiravintola Harald muinaistulien yössä

Viimeinen kesäinen lauantai-ehtoo vierähti Turussa Aurajoen rannoilla.

Ystävälläni Ritvalla oli valmiina ravintola Haraldissa viikinki-illallinen. Olivat aikoneet miehensä kanssa lähteä syömään. Kuitenkin miehen oli matkattava Savoon vanhempiensa kesämökin kattoremonttiin, joten Ritva kysyi minulta voisinko tulla käyttämään etukäteen varatun lounaan. Sehän sopi! Otimme mukaan myös mieheni. Hän söi härkää ja possua Edver Suurisuun tapaan lankulle grillattua, tykönänsä hiillosperunaa, homejuustolla rikastettua kirnuvoita, Voima-olutkastia ja karviaishilloketta sekä ryytimaan raikasta salaattia. Me tytöt aterioitsimme Kuningas Knut Suuren kilvet; karitsaa haudutettuna, saksanhirvenkaretta ja häränsisäfileetä pariloituna, puolukkaa, torvisieni- ja viinikastia, hunajaisia juureksia sekä hiillostettuja että juustoisia perunoita.

Nam!

Myhäilimme ja huokailimme samaan tapaan kuin entiset viikingit, että tästä eivät pidot parane ja lähdimme raahaamaan täysinäisiä vatsojamme Aurajoen suuntaan. Tuntui, että lämpimään kesäehtooseen olivat rientäneet kaikki muutkin Varsinais-Suomen asujat. Niin paljon siellä liikkui väkeä suuria purjelaivoja ja muinaistulia ihastelemassa. Lämmin ilta oli hämärtyessään tunnelmallinen ja muinaistulien valoilmiöt kruunasivat tunnelman.

Pienempiä paatteja oli rannalla vieri vieressä, mutta suuria purjelaivoja tuntui olevan aikaisempia vuosia vähemmän. Kauniita laivat kuitenkin olivat, mieleni tekisi mennä taas iltapäiväksi katsomaan, kun ne lipuvat merelle jättäen Turun ja suunnaten kohti Gdyniaa.

vierailut


Ilmainen www-laskuri

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Me jätimme laivat tänä vuonna väliin, mutta kyllä noita kuvia kävin kuitenkin katsomassa. Jotenkin nuo vanhat laivat sykähdyttää tällaista maakrapuakin.

Unelma kirjoitti...

Hei, mallamarja!

Kiitos, kun kävit vierailulla blogissani.
Täällä sinun blogissasi onkin paljon minua kiinnostavaa, kun olet kirjoittanut Turusta, se on minun syntymäkaupunkini ja aina rakas. Olisi mukavaa päästä useammin käymään Turussa.