lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kevään tuntua Budapestissa

Lensimme maanantai-illalla Turusta Budapestiin. Lento kesti kaksi tuntia. Hämmästykseksemme löysimme hotellillekin suorinta tietä!
Tiistaina aloitimme tutustumisen kaupungin keskusta-alueeseen. Patikoimme, söimme gulassit. Jälkiruuat nautimme wieniläistyylisessä kahvilassa, jossa aikaa kului jutellessa naapuripöydässä istuneen
Tolousesta kotoisin olevan nuorenparin kanssa. Kivaa, matkailu avartaa!

Keskiviikkona ostimme liput opastetulle linja-autoretkelle. Retkellä raapaistaan Unkarin historiaa ja matkan aikana saa käsityksen Budapestissa olevista monista käyntikohteista.

Linja-auto pysähtyi 20 minuutin ajaksi Budan puolelle Gellértin kukkulalle. Ylhäältä aukeaa näkymä Pestin puolelle ja väliin jää Tonava. Uskomatonta, että olimme siellä.

Torstaina teimme vesibussimatkan Tonavalla. Kiersimme Margaretin saaren ja ihailimme joen rantanäkymiä. Rannan puut ovat vielä lehdettömiä ja maa harmaa, eikä vesibussikyyti tähän aikaan vuodesta ole lämmintä, vaikka kevät siellä on pidemmällä kuin meillä. Enimmäkseen pysyttelimme poissa kannelta.

Jokiretkeilyn jälkeen kävelimme taas kaupungilla, löysimme kauppahallin ja mukavan ruokapaikan, sen jälkeen kahvipaikan. Enimmäkseen taisimme olla syömässä tai juomassa jotain, muttei siitä syyllisyyttä tarvitsisi kantaa. Hotellin saunaosastolla kulutin energiaa uimalla minimaalisessa altaassa 550 m, matkan laskeminen siinä paljussa oli aika tylsää, laskut kun meinasivat seota väkisin, kun käännökset oli tehtävä melko tiheään.

Katukahvilassa yritin vangita valokuvaan ison nokkosperhosen, joka liihotteli ja lepatteli ympärillämme. En kuitenkaan yrityksessäni onnistunut, perhonen vain kiusoitteli olemassaolollaan...

Perjantai-iltana palasimme tänne koleaan kotomaahan. Ikävöin urbaania kauneutta, jonka Budapestissa kohtasimme ja sitä rentoa sydämellistä ilmapiiriä, joka jäi sinne. Ihana kaupunki!

4 kommenttia:

Irene kirjoitti...

Ihana reissu Budabestiin. Päälle päätteeksi vielä elävää musiikkia ravintolassa.
Tulee muistot mieleen. Valitsin 50-vuotisjuhlieni pitopaikaksi Budapestin perheeni kanssa. Oltiin siellä viikonloppu. Juhlaillallisella pyörähti ravintolassa suomalainen biisi levylautaselle. Omistajalla oli tuttuja Suomessa.

mallamarja kirjoitti...

Hei!
Tuossa wieniläiskahvilassa soi taustalla vaimeasti instrumenttimusiikki ja olin ihan varma, että yksi kappale oli Pekka Ruuskan Rafaelin enkeli, ilman laulua siis!
Kyllä on takaisin päästävä Budapestiin. Oli se niin ihana paikka. Mukavaa kevään odotusta sinulle! t. mallamarja

seijastiina kirjoitti...

Oi ihana olis päästä keväiseen Budabestiin, mutta kevät on myös meillä ihana, tänään paistaa aurinko ♥

Olit tullut lukijaksi minulle, kiitos Mallamarja ,iloista aurinkoista päivää sinulle ja mukavaa tulevaa viikonloppua :)
T
Seijastiina

Jaana kirjoitti...

En ole täällä vähän aikaan käynytkään, joten huomasin vasta nyt tuo reissunne. Keli näytti ainakin hyvältä.

Lensittekö Turusta?