sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha


Koleana lauantaina suuntasimme Ruissaloon kasveja ihailemaan. Arno Kasvi työntekijöineen ja seuraajineen on taannut, että hämmästelemistä riittää.

Lammikon reunalta voi tehdä havaintoja erilaisista vesikirpuista ja kaloista. Tarkkasilmäinen näkee pienet vikkelät kalanpoikasetkin uiskentelemassa
- kuvaan niitä ei voi vangita.

Vedessä kukkivat monen väriset lumpeet, jotkut lumpeen lehdet ovat pöydän kokoisia.

Puutarhan ulko-oven vieressä oli myytävänä pikkuisia puiden ja pensaiden taimia, joita en voinut olla ostamatta. Mukaani lähtivät mm. hevoskastanjan taimi, japaninruusukvitteni, jokin amerikkalainen saarni sekä pieni heisipuun taimi.
Aion googlettaa tietoa ennenkuin säntään istuttamaan taimet maahan. Näin vältän väärään paikkaan istuttamisen. Syksyllä taimet on muistettava ajoissa suojata
jänöjen purukalustolta.

Ihastuin tähän kasviin, jonka kukat ovat kuin keijukaisia! Kasvin nimeämisessäkin on huomioitu samankaltaisuus keijujen kanssa.

2 kommenttia:

Marge kirjoitti...

Hei!

Kiitos sinulle kauniista sanoistasi blogissani ja lukijakseni tulosta!:)
Näin löysin minäkin tieni luoksesi.
Ihania kuvia, oikein tuli itselleiin olo kuin kävelisi myös siellä kasvitieteellisesä puutarhassa: tuoksut ja ilman kosteus, kaikki...;)
Toivotan sinulle mitä rentouttavinta viikonloppua ja "nähdään" uudelleen!:)

Mari kirjoitti...

Kiitos ihanasta kommentista ja lukijaksi liittymisestä :) Tulin heti vastavierailulle.
Upeita kuvia kasvitieteellisestä, olen monesti aikonut mennä käymään Oulun kasvitieteellisessä... Jospa sinne joskus pääsisi!
Mukavaa viikonloppua :)