torstai 15. lokakuuta 2009

Haa, onnellinen olo!

Opinnäytetyö on valmis! Esityspäivä ensi maanantai.
Toivottavasti kunto kestää.

Eilen sain Chopinin minuuttivalssin opeteltavaksi.
Lisäksi hion Mozartin Shamppanja-aariaa tunnelmallisemmaksi.
Soittaminen on tosi kivaa! Kannattaa kaikkien 'vanhojenkin'
lähteä soittotunneille, jos vaan vähänkin tekee mieli.
Aikaa soittamiselle täytyy todella varata, sormet kun eivät
itsestään lennähdä oikeille koskettimille ja harva viisikymppinen
on mikään musiikin ihmelapsi, kyllä musiikinoppiin olisi tullut
ohjautuneeksi jo aiemmin, vaikka vanhempien varojen puute, pitkät
matkat ym. olisivatkin olleet hidasteena.

Kodin järjestyksen pidon ja siivouksen olen muuttanut kaaoksentorjumiseksi.
Sillä keinolla aikaa jää kaikelle tärkeämmälle. Omatunto ei yhtään soimaa!
Mielestäni paras palvelus minkä ihminen itselleen voi tarjota, on tehdä sellaista, josta ei jää hetkeksikään kenellekään toiselle näkyvää jälkeä. Nautin suunnattomasti itsekkyydestäni. Trallallallei!

Hiphei, nyt on syysloma koulusta. Ensi viikolla on kolme tenttiä ja kevään sairaslomasta saan muutamia kotitehtäviä, mutta teoriaopinnot ovat siinä sitten. Seitsemän viikon työssäoppimisjakson aion suorittaa jossain sairaalassa, kun sairaslomani loppuu ja kuntoni on kohentunut.

Tämä vajaa kaksi vuotta, jotka opintoihin ovat uponneet, ovat vierähtäneet huomaamatta. Opiskelu ei ollut vaikeata, rankinta tietysti oli sairastuminen vakavasti. Jos kristallipallo olisi kertonut sen etukäteen, en olisi aloittanut opiskelua. Onneksi ei ihminen tiedä tulevia vaikeuksiaan, moni homma jäisi uskalluksen puutteesta toteuttamatta.

Ei opiskelu kuitenkaan ole ihan itsestään sujunut; kirjallisia töitä aika paljon on saanut vääntää. Itse olen uhrannut niihin hommiin paljon aikaa, koska ne ovat lemppareitani ja mielestäni asiapitoisuus ja kirjallinen ilmaisu ovat niin tärkeitä, että haluan tehdä ne 10 + tasoisesti. Vähempikin olisi riittänyt, niinkuin lukioaikoina. Mutta, mutta; vanhemmiten ihminen muuttuu joissakin asioissa ikäväksi tosikoksi, kun taas jotkut aiemmin tärkeät asiat osaa ottaa rennosti. Mitä sointia se on; - priorisointia!

Ei kommentteja: